Niin ihastuttava ja vihastuttava kesä! Juhannuksena grillataan pilkkihaalarit päällä ja sitten kohta jo neulotaan villasukkaa uimarannalla. Kyllä villasukkabuumi somessa on aivan parhaimmillaan. Siellä kysellään jo uutuuslangoista ja värkkäillään ohjeita. Netti on täynnä suomalaisten käsityöharrastajien omia ideoita ja neuleohjeita, mikä on aivan mahtava juttu. Ei olisi Hilda-mummo  voinut kuvitellakaan meidän ajan ohjerepertuaaria tuijotellessaan naapurin emännän virkatun päiväpeitteen mallia, että osaa sen sitten kotona virkata ulkomuistista. Mahtavaa on huomata myös se, että yhä useampi suomalainen on päässyt irti "en ole käsityöimmeinen, en osaa"- asenteesta ja vaihtanut sen"minä opin, minä osaan"- asenteeseen. Sanottiin minullekin aikoinaan koulussa, että en oppisi ikinä neulomaan. Tuo vanhan kansan ope oli jostakin erittäin pahalla tuulella ja kun menin kysymään neuvoa tossujen neulonnassa, oli opettajan sietokyky ylitetty ja neule lensi opettajan toimesta nurkkaan. Kai minä jotakin osasin, kun eka luokalla tossuja neuloin ja kolmannella luokalla jo sukat, vaikka ensimmäinen sukka tuli tikutettua niin tiukkaan, että sormien painaumat saivat neulepuikot kiharalle. Neuleissa kuten monissa muissakin käden taito-aineissa on aina uutta opittavaa.

Sen verran traumoja tuo ope aiheutti, että kun 40 vuotta  myöhemmin istuin lentokoneessa ja vieressäni oleva herttainen rouva kertoili minulle elämäntarinaansa, niin paljastui, että tuo ihminen oli sen opettajan siskon tytär. Tuo herttainen rouva kyseli oliko tuo ko. opettaja minulla opettajana. Hämmästyin itsekin miten suorastaan fyysinen paha olo kumpusi sisältä muistellessani tuota ihmistä. En raskinut oikein kertoa hänestä mitään muuta kuin, että olihan hän erikoinen opettaja.

Muistelut sikseen, nyt on kesä! Jos kuitenkin tarvitset lämmikettä hartioillesi, niin neulo vaikka tälläinen unelman kevyt moneen muotoon taipuva huivi esimerkiksi Dropsin Kid Silkista.

kuva-normal.jpg

Huiviohje

tämän huivin koko oli n.40 cm levys ja 150 cm pituus

lanka: Drops Kid Silk

tähän käy myös mikä tahansa pörröinen ohut lanka esim. Colinetten Parisienne

Luo 40 s

1. krs - 4 krs: Neulo kaikki s oikein

5. krs   2 oikein, * 2 oikein yhteen, langankierto*, toista *-* 17x, 2 oikein

6. krs: kerroksen alussa 2 oikein, muuten kaikki nurin, viimeiset 2 s oikein

7 krs: 1 s oikein, *2 oikein yhteen, langankierto* toista *-* 17x, 3 s oikein

8 krs: 2 oikein, seuraavat silmukat nurin, ouikon lopussa 2 s oikein

Toista kerroksia 5-8 niin kauan, että huivin pituus on mieleisesi, esim. 140 cm.

Neulo lopuksi neljä viimeistä kerrosta, kuten 1-4 kerrokset ja päättele silmukat löyhästi.

Höyrytä kevyesti. Huivisi on valmis kietomaan lämpimään syleilyyn.

Voit soveltaa ohjetta eri lankatyypeille. Halutessasi kapeamman huivin luo silmukoita vähemmän, mutta kuitenkin parillinen määrä.

Lankaa kaikille myy : www.riikkapiikka.fi

Baldur haluaa muistuttaa, että nauttikaa kesästä ja hyvästä heinästä..... ei kun tuoreista kasviksista :-D

Baldurhein%C3%A4nsy%C3%B6nniss%C3%A4-nor